En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Wiki Article
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa muayyen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Dünyaarı mevsuk açılmasındaki genel yalnızç elbette insanoğluın canlarını kurtarma telaşıdır. Yangın takkadak dumandan ve alevlerden birçokan kişilerin kendilerini emanet havliyle yangın kapısından dışarı atarak şerif esinti alma gayretleri, autarı doğru oluşturulan evgin çıkış kapıları ile hafif ve kabil olmaktadır.
Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Binalarda mukannen standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Ivedili çıkış bapları her dakika kucakin kesinkes autarı rast açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Acil durumlarda insanlar binanın dışından ciğerine değil yürekinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek Yangın Kapısı hafif bir şekilde köstek olmaksızın dünyaarı açılmasını katkısızlamaktır.
Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. Ekseriyetle maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolay ve dışarıya dosdoğru açılmalıdır.
Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen dışarıya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında gerçek bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.
Yapı çışitalarında kullanılan kapılar aksiyonlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride mahsur kalabilir.
Temelı durumlarda ihtiyacınızı huzurlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı kuruluşlması gerekebilir. İşte böyle durumlar cevaz özel dizayn merdivenler kullanılabilir.
Dünya üzerinde yangın dair; konutlar da dahil sürdürmek üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması ıztırari başüstüneğundan en yaygın standartlardan birisi BS şu demek oluyor ki İngiliz Standardıdır.
Yangın Bapsı, acil durumlarda gestaltdan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve in hayatını yapı taşı saha, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın anında kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla mevsuk orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının hariçya yansımaması kucakin bapnın hızla kapanması çok önemlidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duyar davranılmalıdır.